Obyvatelé z celého kraje zavítali druhý zářijový víkend do Mariánských Lázní. Mykologický klub Slavkovský les zde pořádal oblíbenou výstavu hub.
Houbové karbanátky s ovesnými vločkami
Suroviny:
400g čerstvých hub, kousek cibule, 40g sádla, 200g ovesných vloček, asi 2dl mléka, strouhanka, 2 vejce, mletý pepř, petrželka, sůl, hladká mouka, tuk na smažení.
Příprava:
Drobně pokrájenou cibuli zpěňte na sádle, přidejte drobně pokrájené houby, sekanou petrželku, pepř, osmažte a duste doměkka, popřípadě podlijte několika lžícemi vody. Přebrané ovesné vločky opláchněte studenou vodou, po okapání zalijte mlékem, osolte a uvařte hustou kaši. Do vychladlé kaše vmíchejte houby vydušené do tuku, jedno vejce, sůl a tolik strouhanky, aby vzniklo tužší těsto. Připravte z něj osm karbanátků, obalte je v mouce, ve vejci rozšlehaném se dvěma lžícemi mléka a ve strouhance a usmažte po obou stranách tuku. Podávejte s dušenou zeleninou (např. se špenátem).